• Garantie

  Garantie minimaal 3 jaar

 • Klantenservice

  02 757 11 72 Klantenservice

 • productbeoordelingen

  37703 productbeoordelingen van onze klanten

 • Teruggaverecht

  Teruggaverecht 100 dagen

Sportime wordt Sport-Thieme - nu ook in België » meer weten

Sensorische integratie

Sensorische integratie: speelse ontwikkeling

De sensorische integratie is één van de belangrijkste therapeutische benaderingen in de ergotherapie. Daaronder verstaat men de waarneming, verwerking en het samenspel van zintuiglijke stimuli. Bij Sport-Thieme vind je een ruim assortiment aan professionele hulpmiddelen voor de sensorische integratietherapie zoals schommels, klimtoestellen, kogelbanen en hangmatten.
Filter
Filter

Oorsprong van de SI-therapie
De sensorische integratietherapie vond haar oorsprong bij de de Amerikaanse ontwikkelingspsychologe A. Jean Ayres. De tactiele en vestibulaire perceptie wordt als basisidee aangeduid, dat zich reeds tijdens de zwangerschap ontwikkelt. Indien het hier tot een storing komt en het samenspel van de verschillende gewaarwordingen niet functioneert (sensorisch integratieve disfuncties), dan ontstaan ontwikkelings- en gedragsstoornissen. De sensorische integratie (SI) tracht gericht prikkels in de getroffen domeinen te plaatsen. Het doel is de patiënten te motiveren om zelf actiever te worden en ontwikkelingsstoornissen op te vangen. Sensorische integratie wordt tevens gebruikt in de leertherapie.

Professionele uitrusting voor de SI-praktijk
Bij Sport-Thieme vind men tal van professionele apparatuur voor SI specialisten, ter bevordering van sensorische integratie in ergotherapeutische praktijken. Verschillende schommelsystemen en klimtoestellen helpen om waarneming en motoriek te verbeteren. Door speelse opdrachten worden patiënten gemotiveerd om op verkenning uit te gaan en om zelfstandig te handelen. Platform- of zadelschommels bieden een waaier aan mogelijkheden. Ter bevordering van de ontwikkeling in de sensorische integratie worden tevens speeltoestellen als ballenbaden, glijbanen of centra voor motorische vaardigheden gebruikt. 
Bestel nu alles voor jouw SI-praktijkinrichting in onze Sport-Thieme SI-shop. Wij staan u graag bij voor de volledige organisatie van jouw nieuwe praktijk of voor een aparte SI-ruimte.