• Garantie

  Garantie minimaal 3 jaar

 • Klantenservice

  02 757 11 72 Klantenservice

 • productbeoordelingen

  41800 productbeoordelingen van onze klanten

 • Teruggaverecht

  Teruggaverecht 100 dagen

Gymnastiekballen

Gymnastiekballen in vele varianten

Gymnastiekballen voor school- en recreatiesport, revalidatie en vereniging vindt u in het grote aanbod bij Sport-Thieme. Gymnastiekballen met FIG-certificatie voor turnen en voor wedstrijden zijn eveneens in het assortimentnet als fitnessballen voor fysiotherapie. U heeft de keuze uit verschilende afmetingen en kleuren. Onze tip: in een Sport-Thieme testpakket vindt u een voordelige keuze uit verschillende gymnastiekballen.
Filter
Filter

Gymnastiekballen voor prestatie- en breedtesport
Gymnastiekballen worden in vele takken van sport gebruikt. Bij het turnen dienen ze vooral in de ritmische sportgymnastiek als belangrijk handapparaat. Ook in sportonderwijs worden gymnastiekballen veel gebruikt b.v. bij oefeningen voor coördinatie, behendigheid en fitness-gymnastiek. In de fysiotherapie bewijzen grotere gymnastiekballen een belangrijke dienst bij de behandeling van rugklachten en en zijn zeer geschikt voor spiertraining waarbij de gewrichten worden ontzien.

Gymnastiekballen: verschillende afmetingen
Gymnastiekballen voor turnen en ritmische sportgymnastiek hebben bijzonder goede stuitereigenschappen en zijn daarbij elastisch en extreem gripvast. Ze blijven ook jarenlang vormvast en worden niet poreus. In school- en breedtesport bedraagt de gangbare diameter van de gymnastiekbal naar keuze 16 of 19 cm diameter. Voor wedstrijden worden hoogglans gymnastiekballen gebruikt, die aan de richtlijnen van de Internationale Turnbond FIG voldoen. Ze hebben een diameter van 19 cm en een gewicht van 420 gram. Ideaal voor oefeningen bij revalidatiesport zijn grotere gymnastiekballen met een diameter van 45 tot 75 cm en kunnen als zit- en fitnessbal gebruikt worden.