• Garantie

  Garantie minimaal 3 jaar

 • Klantenservice

  02 757 11 72 Klantenservice

 • productbeoordelingen

  50.340 productbeoordelingen van onze klanten

 • Teruggaverecht

  Teruggaverecht 100 dagen

Sportime wordt Sport-Thieme - nu ook in België » meer weten

Matten

Matten voor de turnsport

Sportmatten worden hoofzakelijk gebruikt bij de turnsport, zoals toestelturnen , vloerturnen of ook wel turnen voor kinderen, maar ook bij wedstrijdsporten zoals judo of turnen met ringen. Op basis van hun speciale eigenschappen worden ze gebruikt om blessures te voorkomen bij landing van de sporter wanneer hij op de vloer terecht komt. De landing is dan zacht en de gewrichten worden ontzien. Juist op scholen en verenigingen is het absoluut noodzakelijk een keuze te maken voor de juiste en de kwalitatieve sportmat. (Bron: Wikipedia Duitsland)
Filter
Filter

Veiligheid bij alle oefeningen
Door hun karakteristieke eigenschappen zijn matten in de eerste plaats bedoeld om de landing van sporters zo zacht en gewrichtvriendelijk mogelijk te laten gebeuren en zo kwetsuren te voorkomen. Net daarom is in de school- en verenigingsport de keuze van de juiste, kwalitatief hoogwaardige sportmat onontbeerlijk. Eveneens belangrijk is de juiste bestemming van de mat in acht te nemen: wordt er hierop gevochten of gesprongen? En in dat laatste geval, vanuit welke hoogte? Bij de zoektocht naar de juiste mat is de densiteit het voornaamste en essentiële aandachtspunt.

Voor elke sportsituatie de gepaste mat
Of het nu voor de kleutertuin, de basisschool, de vereniging of de fitness, turnsportkunst of gevechtskunst is – voor elke situatie bestaat de geschikte mat. Wij leveren nu al geruime tijd de meest kleurrijke lichtgewicht turnmatten (in blauw, geel, rood en groen). Tevens vind je bij ons hoogwaardige Tatamimatten, met die ingenieus gekartelde rand of onze handige tweezijdige matten die allemaal verschilllende eigenschappen gemeen hebben. Eén zijde van deze omkeerbare- of combimatten is met geel vilt overtrokken en heeft de eigenschappen van een springmat, terwijl de andere zijde uit blauwe turnmatstof bestaat en eerder neigt naar een zachte valmat. Tevens laten deze twee zich moeiteloos aan elkaar hechten met behulp van een brede klittenband. Echt knap gevonden!